• Atractii

Casa memoriala George Enescu

Dupa lungi turnee peste hotare, dragostea pentru peisajul din Sinaia l-a determinat pe compozitorul George Enescu sa-si construiasca din banii castigati, Vila Luminis. Timp de 20 de ani, George Enescu si-a cautat linistea in aceasta vila, retragandu-se la Sinaia in perioadele dintre turneele sale in Europa, America sau Canada. In anul 1947, Enescu a donat vila statului roman, pentru a fi oferita in folosinta artistilor in cautare de odihna si creatie.

Din 1995, devine Casa Memoriala ``George Enescu``, fiind administrata de ``Centrul European de Cultura`` din Sinaia.

Sinaia - Cota 1400

Telecabina Sinaia – Cota 1400
Lungime: 2000 metri
Diferenta de nivel: de la 920 pana la 1400 metri
Durata: 8 min

Telecabina Cota 1400 – Cota 2000
Lungime: 1900 metri
Diferenta de nivel: de la 1400 pana la 2000 metri
Durata: 8 min

Telescaun Cota 1400 – Cota 2000
Lungime: 2100 metri
Diferenta de nivel: de la 1400 pana la 1920 metri
Durata: 8 min

Telescaun Valea Dorului
Lungime: 940 metri
Diferenta de nivel: de la 2000 pana la 1080 metri
Durata: 12 min

Manastirea Sinaia

Manastirea Sinaia a fost zidita la 1695 de marele spatar Mihai Cantacuzino, fiul postelnicului Constantin, si numită de Dositei, Patriarhul Ierusalimulul, „Manastirea Buceagul”. Numirea de Sinaia a dat-o manastirei spatarul Cantacuzino, dupa cum se vede din „actul de fondatiune”:

„Am zidit din temelie si am inaltat un schitisor, numindu-se Sinaia, dupa asemanarea Sinaiei cei mari si dupa-cum arata si Patriarchul Țarigradului Gavriil (1702), pe care Sinaia au numit-o bine facand, indemnandu-se de multa dragoste si cucernicie ce avea catre sfantul si de Dumnezeu umblatul muntele Sinaiei”.

Castelul Peles

Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinta regelui Carol I al Romaniei (1866-1914), dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz, Carol Benesch si Karel Liman, si a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz si Bernhard Ludwig din Viena.

Muzeul cinegetic Posada

Muzeul Cinegetic al Carpatilor Posada este situat pe malul stang al raului Prahova, in cartierul Posada al orasului Comarnic, langa DN 1 si la circa 4 km de orasul Sinaia. Castelul de la Posada a fost ridicat din porunca domnitorului Gheorghe Bibescu in anii premergatori revolutiei de la 1848. A fost conceput ca un conac din piatra de rau in maniera traditionala a constructilor romanesti din zona de munte. Cincizeci de ani mai tarziu, George Valentin Bibescu,nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu a extins vechiul conac transformandu-l in castel.

Castelul Iulia Hasdeu

Castelul „Iulia Hasdeu” este un castel din municipiul Campina, Romania, construit intre anii 1893 și 1896. Muzeul a fost construit pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la 19 ani de tuberculoza. Iulia Hasdeu, o tanara considerata geniala, a fost si primul roman care a absolvit facultatea Sorbona din Paris.

Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”

Adapostind tablouri remarcabile ale lui Nicolae Grigorescu, muzeul din Campina are un alt mare avantaj: acela de a prezenta o serie de lucrari importante din creatia artistului, in cadrul initial in care se aflau. Recrearea interioarelor si a casei in intregime este o idee extraordinara si o placere pentru vizitatori. Astfel, opera celui mai important artist roman este mai usor de urmarit si privit, de inteles si placut. Atmosfera invaluie pe vizitator de la primii pasi in casa si il urmareste mult timp după ce a parasit-o.

Drumetii locale

Te poti bucura de frumusetile naturii alaturi de familie si prieteni organizand plimbari in aer liber. O alternativa la care adera multi dintre turistii nostri este reprezentanta de plimbarile cu bicicleta. Nu ai o bicicleta proprie? Nu este nicio problema, te putem ajuta sa inchiriezi una astfel incat sa te bucuri din plin de tot ce te-nconjoara la Comarnic.
Translate »